Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους στην αντιμετώπιση κρίσεων, διευρύνουν το πεδίο κοινής δράσης με το σχεδιασμό νέων δράσεων κοινωνικής ευθύνης που έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εφηβική βία και να ενισχύσουν την νεανική ενδυνάμωση μέσα από την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

.

Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κοινωνική ευθύνη και της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ για την ενίσχυση των κοινοτήτων. Η συνεργασία είναι πολυεπίπεδη και αναμένεται το 2024 να υλοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και προγράμματα ενίσχυσης της κοινότητας με κύριο στόχο να καλλιεργήσουν την κουλτούρα της μη βίαιης επικοινωνίας και του αλληλοσεβασμού μεταξύ των εφήβων.

.

Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζεται με την αυριανή επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Οι αξίες μέσα από τον Αθλητισμό είναι όπλο κατά του εκφοβισμού», η οποία θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεντεύξεων της OPAP ARENA. Η συγκεκριμένη μέρα επελέγη διότι η 6η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Συνδιοργανωτές της ημερίδας θα είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και το ICC Women Hellas.

.

Λίγα λόγια για την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

.

Ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 έως σήμερα σε περισσότερα από 600.000 άτομα.

.